Politika privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI ZA KANDIDATE ZA POSAO

Dogus Marina Hoteli d.o.o.,  Obala Jerka Šižgorića 1, Šibenik, OIB 55920360113 (u daljnjem tekstu:  D-Resort Šibenik) donosi ovu Izjavu o privatnosti s ciljem Vašeg informiranja te zaštite privatnosti i osobnih podataka koje prikupljamo na internetskim stranicama D-Resort Šibenik na domeni dogusposao.hr. Zato molimo da pažljivo pročitate ovu Izjavu o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako i zašto prikupljamo, koristimo i štitimo Vaše osobne podatke te koja su Vaša prava.

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u svrhu provođenja selekcijskog postupka za određeni posao te u svrhu ostvarivanja prava i obveza iz tog odnosa. Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo i zbog toga jer su nam neophodni kako bismo poštovali naše obveze utemeljene na pozitivnim propisima na snazi u Republici Hrvatskoj. Prilikom selekcijskog postupka prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo podatke koji su navedeni u životopisu.

Osobne podatke koje prikupljamo u okviru prijave za posao služe selekciji kandidata za posao u D-Resortu Šibenik. D-Resort Šibenik, kao voditelj obrade osobnih podataka, štiti Vašu privatnost te prikuplja i obrađuje samo osobne podatke neophodne za provođenje selekcijskog postupka za određeni posao.

Pravna osnova prikupljanja

Pravne osnove za navedene svrhe prikupljanja mogu biti:

  • Ispunjavanje zakonskih obveza voditelja obrade,
  • legitimni interes voditelja obrade koji je jači od interesa ispitanika, ili
  • privola ispitanika.

Način prikupljanja osobnih podataka

Svoje osobne podatke ustupate nam dobrovoljno. Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo pošteno, zakonito i transparentno te brinemo o njihovoj točnosti, potpunosti, ažurnosti i sigurnosti.

Pristup našoj Internet stranici dogusposao.hr je slobodan i od korisnika se ne zahtijeva registracija. Podatke koje prikupljamo kroz kolačiće („cookies“) pomažu nam razumjeti kako koristite sadržaj koji se nalazi na dogusposao.hr kako bismo vam poboljšali Vaše korisničko iskustvo. D-Resort Šibenik može koristiti depersonalizirane podatke u statističke svrhe.

Obavještavamo Vas da će osobne podatke prikupljene temeljem Vaše privole obrađivati djelatnici zaduženi za upravljanje ljudskim potencijalima u D-Resortu Šibenik.

 

Voditelj obrade i zakonski okvir

D-Resort Šibenik, kao Voditelj obrade Vaših podataka, poštuje Vašu privatnost te se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka. Prikupljanje i čuvanje podataka izvodi se u skladu s odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i ostalih propisa koji uređuju predmetno područje, a imaju primjenu u Republici Hrvatskoj.

Mjesta prikupljanja podataka

D-Resort Šibenik prikuplja vaše podatke na web stranici dogusposao.hr u online formi za prijave na otvorene radne pozicije na adresi https://dogusposao.hr/prijavite-se/.

 

Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom ispunjavanja online forme za prijavu za zaposlenje

Vaši osobni podaci koje morate dostaviti da biste ušli u proces selekcije za posao u D-Resortu Šibenik su:

  • ime i prezime
  • spol
  • datum rođenja
  • mjesto stanovanja
  • država
  • kontakt telefon
  • e-mail adresa
  • podaci o radnom iskustvu i stečenom obrazovanju (godine radnog iskustva na preferiranom radnom mjestu, stručna sprema i stečeno zanimanje)
  • preferirana vrsta zaposlenja
  • informacija o razdoblju u kojem možete raditi tijekom turističke sezone
  • informacija o potrebi osiguranja smještaja od strane D-Resorta Šibenik
  • informacija o kanalu kroz koji ste doznali za mogućnost prijave za zaposlenje u D-Resortu Šibenik
  • preferirana lokacija zaposlenja
  • preferirano radno mjesto

Vaše osobne podatke D-Resort Šibenik, kao voditelj obrade, ima pravo temeljem privole prikupljati u svoju bazu i koristiti u svrhu izravnog kontaktiranja o mogućnostima zaposlenja u D-Resortu Šibenik.

Vrijeme čuvanja podataka

Podatke koje D-Resort Šibenik prikuplja na temelju zakona, dužan je čuvati onoliko vremena koliko određuje pojedini zakon ili drugi pozitivni propis.

Osobne podatke u online prijavi koje D-Resort Šibenik prikupi temeljem privole u svrhe zapošljavanja čuvat će u svojoj bazi 2 godine. Po isteku roka od 2 godine od završetka selekcijskog postupka odabira kandidata, D-Resort Šibenik uklonit će Vaš životopis iz svoje baze.

D-Resort Šibenik također može, temeljem Vaše privole prikupljati i pohraniti podatke o sadržaju koje pregledavate na web stranicama (tzv. cookies), te će ih u tom slučaju čuvati u svojoj bazi u razdoblju od 3 godine. Navedeni podatak D-Resort Šibenik će koristiti u svrhu obavještavanja o posebnim i personaliziranim ponudama koje će se komunicirati putem online kanala.

Prava ispitanika

Bez obzira na osnovu prikupljanja podataka, u svakom trenutku možete tražiti:

  • pristup, izmjenu ili dopunu podataka u svim bazama osobnih podataka, temeljem čega će   D-Resort Šibenik omogućiti pristup ili izmijeniti vaše podatke u svim svojim bazama ovisno o Vašem zahtjevu,
  • brisanje (“pravo na zaborav”) osobnih podataka u svim bazama osobnih podataka, temeljem čega će Vas D-Resort Šibenik brisati iz svih svojih baza, osim iz baza koje je D-Resort Šibenik dužan imati i čuvati na temelju pozitivnih propisa, te ako ne postoje jači legitimni razlozi za obradu ili ako obrada nije nužna za postavljanje, ostvarivanje ili obrane pravnih zahtjeva,
  • ograničavanje obrade Vaših podataka ili uložiti prigovor na obradu takvih podataka,
  • da se podaci koje smo o Vama prikupili prenesu Vama ili trećim osobama („pravo na prenosivost podataka“), u skladu s pozitivnim zakonskim propisima,
  • ako su podaci dani na temelju privole, uvijek možete tu privolu povući bez negativnih posljedica,
  • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (više o tomu na www.azop.hr)

Svoj pisani zahtjev uputite na kontakt adrese službenika za zaštitu osobnih podataka.

Službenici za zaštitu osobnih podataka

Službenike za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati:

Dogus Marina Hoteli d.o.o. (D-Resort Šibenik)
e-mail: privacy@dresortsibenik.com

 

Korištenje kolačića („cookies“)

Kolačići („cookies“) su male datoteke koje internet stranica ili pružatelj usluga šalje i pohranjuje u memoriju vašeg računala kroz internet preglednik (ukoliko je to s vaše strane omogućeno) što prilikom svakog novog posjeta pomaže bržem i učinkovitijem aktiviranju informacija, podataka i postavki koje ste već prethodno priopćili prilikom prošlih pristupa i korištenja naše stranice. Također, podaci koje „kolačići“ skupljaju pomažu nam razumjeti vaše preferencije na temelju prošlih i trenutnih aktivnosti koje poduzimate na našoj stranici i omogućuju nam da vam pružimo bolje korisničko iskustvo. Podaci prikupljeni na ovaj način ne omogućuju osobnu identifikaciju korisnika. Kad pristupate našim web-stranicama, ova informacija našim poslužiteljima identificira svojstva vašeg preglednika, ali ne i Vas.

Koristimo različite vrste kolačića:

  • Neophodni kolačići – oni su nužni za funkcioniranje web stranice. To znači da se internetska stranica bez tih kolačića ne može otvoriti niti prikazati. Ovi kolačići se koriste za svrhu transmisije komunikacije ili su nužni za pružanje usluge informacijskog društva koja je izrijekom zahtijevana od korisnika takve usluge. Također, ovi kolačići će nam omogućiti bazičnu analizu web stranica s ciljem poboljšanja rada web stranica putem podataka koji su u potpunosti anonimizirani, odnosno nisu bazirani na vašim osobnim podacima ili podacima koje je moguće na bilo koji način povezati s Vama. Za ove kolačiće nije potrebna i ne tražimo Vašu privolu.
  • Kolačići za oglašavanje – pomoću njih analiziramo Vaš interes za zaposlenje u D-Resortu Šibenik, a oni nam služe kako bi Vam plasirali informacije koje su Vam zanimljive vezano uz zaposlenje u D-Resortu Šibenik. Za ove kolačiće tražimo Vašu privolu.

D-Resort Šibenik pohranjuje kolačiće u bazu i čuva ih najduže 3 godine u svrhu obavještavanja o posebnim i personaliziranim ponudama, vijestima i događajima koje organizira putem online kanala (e-mail, internet, internetske promocija).

  • Google Analitika – Ovi kolačići pomažu nam razumjeti kako koristite dogusposao.hr i kako poboljšati stranicu. Google Analitika omogućuje JavaScript kodove koji služe pohranjivanju informacija o stranici koju je korisnik posjetio (npr. URL stranice). JavaScript kodovi koriste HTTP Cookie kako bi “zapamtili” radnje/interakcije korisnika na prethodnim stranicama. Google Analytics koristi sljedeće JavaScript skripte: gtag.js, analytics.js i ga.js

Uvijek možete obrisati kolačiće koje su spremljeni na Vašem računalu, na taj način onemogućavate daljnju obradu Vaših osobnih podataka putem takve tehnologije.

Prilikom davanja osobnih podataka D-Resortu Šibenik jamčite nam da su informacije koje ste priložili točne te da ste upoznati da D-Resort Šibenik Vaše podatke upotrebljava i prikupljau u skladu sa zakonom i uvjetima ove Politike privatnosti.

Objavljeno: 19.2.2019.
Zadnja izmjena: 25.2.2020.